Wil je buiten je comfortzone stappen?

Dit jaar was een jaar vol ups en downs. Een jaar waarin ik mezelf een paar keer ben tegengekomen, en waarover ik nu -gelukkig- kan zeggen: “het heeft me sterker en wijzer gemaakt”.

Een mooi voorbeeld is het trainings- en veranderings-traject dat ik bij een van ’s werelds grootste foodbedrijven heb opgepakt. Het was misschien wel buiten mijn comfortzone, en er waren een paar momenten waarvan ik niet 1-2-3 wist wat ik het beste moest doen. En DAT zijn de meest waardevolle momenten waar ik altijd naar op zoek ben in projecten. Omdat ik weet dat ik daar slimmer van wordt. Ook al is dat op het moment zelf niet leuk en makkelijk, kom ik er altijd weer met een pak extra bagage uit.

Nu begrijp je misschien waarom ik altijd meerdere projecten tegelijk heb lopen, en niet voor de makkelijkste weg kies. Als ik dat wel zou doen, zou mijn toegevoegde waarde alleen maar afnemen.

Het kan tegennatuurlijk aanvoelen om zo te handelen.

Neem een vriend op een verjaardagspartijtje die vraagt waarom ik een goede langlopende opdracht niet wil verlengen. Het moet twee kanten op werken om uit je comfortzone te kunnen stappen en werkelijk mooie en nuttige dingen op te leveren. Als er niet genoeg uitdaging (sorry rot woord maar ik weet even niks anders) meer in zit en iedereen is tevreden met de deliverables, dan kan het tijd zijn om iets anders op te pakken.

Hou houd jij jezelf scherp? Stap jij ook wel eens buiten je comfortzone?